Toitumine | Sinu treener

Personaaltreeneri retseptisoovitus: tervislik omatehtud poké-kauss 

Toimetas Silja Paavle, 22. aprill 2020, 19:18
Poké-kauss kana, tatra ja seentega Foto: Erakogu
Pikk ja kevadine karantiin on juba mõnda aega kestnud. Endiselt kasutatakse palju toidukullerite teenust, kuid miks mitte valmistada tavapärane poké-kauss ise?

Personaaltreener Rauno Rikberg leiab, et ka karantiinis on tervislikult toitumine lihtne ja põnev. Kuna inimeste füüsiline aktiivsus on niikuinii madalam ja väljas söömas enam käia ei saa, siis soovitab treener valmistada eksootiline restorani roog kodus ise.

„Poké-kauss on sobilik nendele, kes veedavad karantiini üksinda või kahekesi, mitte suure pere seltsis. Ühele süüa valmistades tekib mõnikord veidras koguses ülejääke, mida hiljem ei oska väga hästi ära kasutada. Poké-kausi puhul saad teha täpselt nii palju, kui ise ära jaksad süüa,“ räägib Rauno.

Poké-kauss kana, tatra ja seentega

Vaja läheb: 300 g eestimaist broilerikintsuliha, 1,5 dl toortatart, 4-5 pruuni šampinjoni või austerservikuid, 1 porgandit, 70 g punast kapsast, 1 rohelise sibula vart, 2-3 sl hakitud india pähkleid. Marinaadiks: 3 sl teriyaki kastet, 0,5 küüslauguküünt, 0,5 tl riivitud ingverit

Valmistamine: Sega valmis marinaad. Selleks riivi küüslauk ja ingver ning sega kastmega. Maitsesta kana ja jäta marineerima, kuni valmistad ette ülejäänud koostisosi. Loputa tatar ja kurna. Vala väiksemasse potti ja lisa 3 dl kuuma vett ning veidi soola. Keeda kaane all vaiksel kuumusel umbes 10 minutit, tõsta tulelt ja lase sama kaua tõmmata. Klopi kahvli abil kohevaks.

Riivi porgand ja viiluta kapsas võimalikult õhukeseks. Haki sibul ja soovi korral rösti pähklid kergelt kuumal pannil.

Vala pannile veidi õli ja prae kintsuliha keskmise kuumuse juures mõlemalt poolt 4-5 minutit, kuni liha on küps ja kuldpruun. Tõsta kana pannilt ja lase lihal veidi puhata. Selle aja jooksul pruunista samal pannil paari minuti jooksul eelnevalt viilutatud seened. Tükelda kana. Jaga tatar kaussidesse, lisa kana ja köögiviljad, vala peale pannimahlad ja puista üle rohelise sibula ning hakitud pähklitega. Soovi korral paku juurde veidi sojakastet.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee