Toitumine | Sinu treener

BLOGIJA SOOVITAB: viis võimalust pühadesööminguid tasakaalus hoida (1)

Toimetas Silja Paavle, 24. detsember 2019 13:33
Foto: PantherMedia/Scanpix
Toidublogija ja kokaraamatute autori Mari-Liis Iloveri annab veebilehel toitumine.ee viis soovitust, kuidas eelolevate pühade ajal keha mitte liigselt koormata.

* Jõulud on aeg hea ja parema nautimiseks, ometi ei ole mingit vajadust end jõulude ajal oimetuks süüa. Alusta jõululaua plaanimist varakult, vali välja just sinule armsad jõulutoidud ja keskendu koguste asemel kvaliteedile.

* Lisa rasvastele roogadele marju, palju rohelist ja ahjus valmistatud köögivilju. Hea oleks, kui köögiviljad moodustaksid poole taldrikule pandud toidust. Nii on su jõululaud tasakaalus ja samas pakud lauas olijatele rõõmu ja värvi.

* Joonista oma jõuluaegse söögilaua skeem koos kausside ja vaagnatega ning mõtle läbi, millega need täidad. Tõenäoliselt märkad, et laud ongi juba täis ja peamised jõuluroad on kenasti ära paigutatud. Kui su pildile jäävad siiski imekombel tühjad augud, siis on see suurepärane võimalus laua kaunistamiseks kuuseokste, küünalde, õunte, mandariinide ja pähklitega.

* Naudi parimaid hoole ja armastusega valmistatud roogi just selle hetkeni, kuni kõht on täis. Pärast söömist on mõnus vahelduseks teha midagi muud toredat – näiteks õues jalutada või lauamänge mängida.

* Ükskõik kui hästi ei plaaniks, jääb jõulupüha peolaualt alati toitu järele. Ülejääke ei pea ainult üles soojendama! Tee neist maitsev salat või supp ning saad ennast ja teisi üllatada põnevate maitsetega.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee