Liikumine ja tervis | Sinu treener

Millised on kõige rauarikkamad toiduained? (2)

Liigume.ee, 21. juuli 2019, 12:05
Foto: PantherMedia/Scanpix
Kõige loomulikum ja parem oleks meie organismile vajalikku rauda ammutada mitmekesisest toidust, soovitab portaal Kodus ja toob välja kolm toiduaineterühma, mis aitavad rauda saada.

Teraviljatooted

Hirss, sojauba (100 grammis rauda üle 5 mg).

Täisteratooted – rukis, nisu, kaer, speltanisu, tatar, oder, riis (100 grammis rauda 2,5–5 mg).

C-vitamiini rikkad tooted ja joogid tõhustavad raua imendumist. Joo toidu kõrvale marja- või puuviljamahla.

Hapendatud leiva raud on organismile kõige kergemini omastatav. Viljatoodetes leiduv fütaat aeglustab raua imendumist. Leiva hapendamine parandab raua imendumist.

Aedviljad

Spargelkapsas, aedoad, herned (100 grammis rauda üle 5 mg).

Apteegitill, mustjuur, bataat, kukeseen (100 grammis rauda 2,5–5 mg).

Spinat, idud, porgand, porru, suvikõrvits, roheline sibul (100 grammis rauda 2,5 mg).

Oksaalhape spinatis nõrgendab raua imendumist organismi.

Milline on kolmas toitainerühm, loe pikemalt portaalist Kodus.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee