Toitumine | Sinu treener

RETSEPTIIDEE PUDRUGURMAANILE: Proteiinirohke hommikueine inkade kullast 

Toimetas Silja Paavle, 6. november 2018 13:17
Kinoa puder marjadegaFoto: Erakogu
Tõeliselt proteiinirohkeks hommikueineks vaheta harjumuspärased pudruhelbed kinoa vastu, mis muutub keetes õhuliselt kohevaks ja pähkliseks suutäieks.

„Käimas on tõeline pudrurevolutsioon – erinevatest helvestest valmistatud hommikusööki nauditakse kodudes üle maakera, samuti antakse välja põnevatest putrudest pungil retseptiraamatuid ning avatakse üksnes putrusid serveerivaid restorane. Ka meie püüame ärgitada eestlaseid veelgi enam valima täisväärtuslikuks hommikueineks just putru. Näiteks käimasoleva hommikusöögikampaania raames saavad nii suured kui väikesed meie lõunarestoranides ja koolikohvikutes muuta oma putru põnevamaks toormoosi, seemnete ja marjadega. Parimatele pudrusööjatele aga jagame auhindu,“ selgitas Daily kaubamärgi all koolisööklaid ja lõunarestorane haldava Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

Tõelistel pudrugurmaanidel soovitab Endrikson aga unustada hetkeks kõik tavapärased helbed ning panna potti keema hoopis kinoa. 

Lõuna-Ameerika vanim kultuurtaim kinoa ehk inkade kuld on äärmiselt valgurikas ja sisaldab kõiki üheksat asendamatut aminohapet. Samuti aitab kinoa kõrge kuidainete sisaldus ja madal glükeemiline koormus hoida veresuhkrut tasakaalus ning säilitavad täiskõhutunde pikema aja vältel.

Põneva pudru muudab magusaks banaan, suvist särtsakust lisavad hommikusele kõhutäiele marjad ning boonusena valmib see täisväärtuslik eine vähem kui 20 minutiga.

Retsept on vegansõbralik, ega sisalda ka gluteeni.

Kinoa puder marjadega (neljale)

Vaja läheb: 100 g kinoad, 600 g vett, 250 g mustikaid, vaarikaid, maasikaid, 100 g banaani, soola, kaneeli, näpuotsaga vaniljesuhkrut

Valmistamine: Aseta pott koos veega pliidile, maitsesta soolaga, lisa kinoa ja pane keema. Kinoa on valmis, kui seemned on muutunud läbipaistvaks ja idu-spiraalid eralduma hakanud. Selleks kulub umbes 15 minutit.

Valminud pudru maitsestamiseks kasuta soola, kaneeli ja soovi korral vaniljesuhkrut.

Kui banaan ei ole piisavalt magus, võib valminud pudrule enne serveerimist lisada mett või agaavi siirupit. Kaunista puder kookoshelveste, seemnete ja pähklitega ning naudi maitsvalt tervislikku hommikut!

Samal teemal

02.10.2018
Sügisel vitsuta putru: Eestlane sööb putru poole vähem kui peaks
28.09.2018
Mida täna hommikul süüa? Proovi näiteks juustuga kõrvitsaputru!
20.09.2018
Kuidas keeta maailma parimat putru
09.09.2018
NAISTELEHE TEST: kartulipuder pulbrist ... passib see ka süüa?

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee