Jaga:     
Uudised

Kui palju süüa C-vitamiini?

* C-vitamiini on ohtralt kibuvitsamarjades – tavanormi saab kätte juba 10 grammist. Samuti on C-vitamiini rikkad astelpaju- ja mustasõstramarjad, kiivid, maasikad, murakad, punased sõstrad, tsitruselised jt.

* Pool greipi annab enam kui poole täiskasvanud inimesele vajalikust päevasest C-vitamiini kogusest (roosa ja punane greip sisaldavad C-vitamiini enam kui kollane).

* Köögiviljadest on rohke C-vitamiini poolest esirinnas paprika, petersell, spargelkapsas, till, kaalikas.

* C-vitamiin laguneb kergesti temperatuuri, hapniku ja valguse toimel. Ära säilita ega leota puu- ja köögivilju vees, kasuta ära köögiviljade keeduvedelik, hoia värskeid puuviljamahlu külmikus, lahtiselt mitte kauem kui 2–3 päeva. Et kartulites säiliks C-vitamiin, pane need keevasse vette ja keeda kaane all.

Allikas: Kaire Talviste “Kodused viisid haiguste raviks”.

0 kommentaari