Jaga:     
Uudised

Katseta tervislikke taimesmuutisid!

Smuuti on lihtsalt hea! Aga ka suurepärane võimalus organismi tervislikult ja ohutult toita, kui oled haige või on päevakorral kaalulangetamine.

Vedel, kuid toitaineid sisaldav smuuti on kerge seedida ega püsi organismis kaua – nii soodustab ta ainevahetust ning keha puhastumist.

Tavalistele köögivilja-, puuvilja- ja marjasmuutidele võib aga lisada veel mitmesuguseid taimi, mis muudavad need veelgi toitvamaks.

Talvel on parimaks smuuti põhimaterjaliks kõrvitsalised, mis aitavad väga hästi puhastada neere ja maksa ning ergutavad ainevahetust. Detsembri ja jaanuari rasked toidud on muutnud organismi happelisemaks, seega on just õige aeg teha väike puhastuskuur.

Kuid ega suvigi kaugel ole. Oleks hea juba praegu teada, mida esimestest rohelistest taimedest smuuti sisse panna saab.

Soe kõrvitsasmuutisupp (kahele)

2 keskmist kõrvitsaviilu
1 suurem avokaado
1 küüslauguküüs
1 kuhjaga supilusikatäis kuivatatud puju-, nõgese-, pune-, liivatee-, mündipuru
1 väiksem tass kuuma vett

Purusta koostisained blenderis, puista üle kõrvitsaseemnetega ja söö soojalt.

Mustasõstrasmuuti (kahele)

2 suvikõrvitsaviilu
1 avokaado
1 sl mett
1 sl mustasõstralehtede pulbrit
2 peotäit külmutatud musti sõstraid

Kosutav tervisesmuuti (kahele)

peotäis idandatud tatrakruupe
tassitäis kuivatatud õunu (leotatult)
1 sl mett (hea, kui on koos õietolmu või suiraga), mett võib lisada ka rohkem
1 tassitäis vett

Blenderda, lisa enne serveerimist 1 sl kuivatatud või külmutatud pihlakaid.

Haigusehirm

1 sl jõhvikaid või jõhvikapulbrit
1 sl astelpajumarju või astelpajupulbrit
1 sl speltanisu või odraorast – seda saab akna peal lillepotis ise kasvatada
1 tl mustasõstralehtede pulbrit
1 sl mett
1 banaan

Lisa vett vastavalt sellele, missugust konsistentsi soovid. Blenderda ja söö seda kerget toitu haiguse ajal, võib ka mitu korda päevas. Ära muu söögiga sel ajal organismi koorma.

Roosismuuti

1 tl kibuvitsaõiepulbrit
2 banaani
1 tl jõhvikajahu
soovi järgi vett

Blenderda ja naudi!

Artikkel ilmus täismahus Tervis Plussi 2015. aasta veebruarikuu ajakirjas.

0 kommentaari