Jaga:     
Uudised

Jõuluhõngulise pudru retsept!

Detsembris sündinuna olen suur jõulufänn ja jõulumaitsetega hakkasin katsetama juba novembri keskpaigas. Nüüd kui advendiaeg on käes, on sobilik ka teiega keelt allaviivat (vähemalt minu jaoks) retsepti jagada. Nagu iga retseptiga, soovitan teil kõigil oma vajadustest ja maitsest lähtuvalt olla loominguline ja valmistada just endale sobiv puder!

Oma pudru jaoks kasutasin:

  • mahe täisterakaerahelbeid ca 70g;
  • 300ml vett ja 100ml piima;
  • maitsestamiseks kaneeli, kardemoni, jahvatatud ingverit, värskelt riivitud muskaatpähklit, nelki ja apelsinikoort;
  • kaunistamiseks mandlilaaste ca 20g, külmutatud pohlasid ca 100g ja mandariini 1 tk.

Puder keeta vastavalt oma eelistusele. Mina keedan alguses veega ning lõpu poole lisan piima, jõulupudru valmistamisel lisasin koos piimaga ka maitseained. Kui puder valmis, lasin veidi jahtuda, kaunistasin mandlilaastude, pohlade ja mandariiniga.

Kes soovib magusamat putru, siis näiteks mesi või kuivatatud jõhvikad sobivad suurepäraselt pudru juurde. Kreeka jogurti lisamine annab pudrule kreemisema konsistentsi. Loomulikult võib pudru valmistamisel kasutada teisi helbeid, lisada kliisid, seemneid või pähkleid, maitseaineid asendada või vähendada.

Kristin Salupuu retseptid ja Egle Eller-Nabi blogi leiad https://eglenabi.wordpress.com/.

0 kommentaari