Uudised

Miljon BAKTERIT 

Aivi Parijõgi , 3. september 2017, 11:00
Foto: PantherMedia / Scanpix
Head probiootilised tooted. Seedimisele mõjuvad hästi ka tavalised piimhappebakterid, kuid probiootilisi mikroobe sisaldavad tooted toimivad veel paremini. Tihti lisataksegi jogurtile ja ka teistele piimatoodetele probiootilisi piimhappebaktereid, mis aitavad tasakaalustada soolestiku normaalset mikrofloorat. Varem nimetati selliseid jogurteid biojogurtiteks, nüüd enam mitte, sest sõna “bio” võib praegu kasutada vaid mahetoodete puhul. Probiootiliste piimatoodete tehnoloogia on sama mis tavalistelgi hapupiimatoodetel, kuid peale tavalise juuretise on neile lisatud ka probiootilist juuretist.  

Kasulikud tasakaalustajad. Näiteks pärast antibiootikumikuuri on soovitatav kindlasti probiootikume tarvitada, sest antibiootikumid mõjuvad hävitavalt nii headele kui ka halbadele bakteritele. Probiootikumidega on võimalik organismis kiirelt taastada heade bakterite osakaal.

Kui palju on kasulik? Selleks, et soolestikku jõuaks efektiivne hulk baktereid, peab ühes grammis piimatootes olema vähemalt miljon elusat probiootilist bakterit. Vähemalt sama kogus baktereid ühes milliliitris peab probiootilises tootes säilima ka selle säilivusaja lõpuni. Selle peab kindlustama tootja.

Allikas: Annemari Polikarpus. 

Väljavõte Tervis Plussi 2013. aasta septembrikuu ajakirjast.

Samal teemal

15. november 2017, 12:20
VIDEO | Kuidas on õige antibiootikume kasutada?

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee