3
fotot
Jaga:     
Uudised

Kristiina Stõkova: Teeme ise! Toitvad-maitsvad sõrnikud!

Justnii, meie viimase aja suured lemmikud on paksud kohupiimapannkoogid ehk rahvakeeli sõrnikud. Need imemaitsvad plönnid nõuavad nii vähe aega ja pingutust, ent annavad tagasi nii suure maitseelamuse, et aja-maitse suhe on ülekaalukalt asja väärt. Vali juurde oma lemmiklisand ja ideaalne magustoit või miks mitte magus pearoog on olemas!

Vaja läheb järgmisi koostisosi:

Sõrnikud:

  • 3 pakki vanilje RICOTTA kohupiima
  • 3 muna
  • 100g täistera nisujahu
  • 1-2 tl mett
  • 3-5 tilja vanilje ekstrakti

Lisandid:

  • maasika toormoos
  • õuna (toor)moos
  • vanilje toorjuust
  • Kreeka jogurt
  • ja muu, mida hing ihaldab..

Enne kui tegemise juurde asume, siis põhjendan ka mõningad valikud. Nimelt olen teinud erineva kohupiimaga neid pakse pannikaid, aga just Ricotta kohupiimaga tehtud sõrnikud tulevad kõige “kohupiimasemad” - selline mõnus tekstuur, pole nagu tavaline paks pannkook. Mee asemel võid lisada ka 2-3tl suhkrut (issand jumal, kas tõesti TÄITSA TAVALIST suhkrut? Jah, just - usu mind, jääd ellu! ;) Ära siis vanilje ekstrakti lisa, lihtsalt mesi natuke vähendab kohupiimal vanilje maitset). Peale meeldib panna Kreeka jogurtit mistahes toormoosiga. Maasika toormoos on olnud senine lemmik, AGA eile proovisin Pärnus ema tehtud õuna toormoosi (võetud sügavkülmast, sest suhkrut oli ca 5x vähem kui tavalises keedetud moosis) ja see oli IMELINE.

Aga nüüd asja juurde…

Vaata edasi, kuidas sõrnikutegu käib http://kristiinast.tumblr.com/!

0 kommentaari