Uudised

Eesti Parim Pudrumeister Kristiina Stõkova jagab retsepti! (2)

Kristiina Stõkova, 15. oktoober 2016 08:00
Treener Kristiina Stõkova on nagu Hunt Kriimsilm - kõikvõimalikele igapäevastele töödele ja tegemistele lisaks võitis ta ka Pudrumeistri konkursi ning jagab sinuga nüüd imemaitsvat retsepti.

PEEKONI-JUUSTUPUDER

1 (väga mehine) portsjon, ühele serveerides jääb hulga ka potti…

Vaja läheb:

  • täistera kaerahelbed 50g
  • peekon 50g
  • parmesani või muu tugevama maitsega juust (nt Valio Gouda) 30g
  • 150ml vett
  • 50ml piima (või asenda veega)
  • kõrvitsa- ja päevalilleseemned 15g
  • 1 munavalge
  • ürdivõi
  • sool, pipar
  • kaunistamiseks roheline sibul 

Valmistamine:

  1. Pane vesi ja piim keema, lisa ka näpuotsatäis soola.
  2. Kui vedelik keeb, lisa potti pudruhelbed ja seemned.
  3. Seejärel lõika juust viiludeks, jäta veidi alles ka peale riivimiseks.
  4. Tükelda peekon.
  5. Kui helbed on juba peaaegu kogu vedeliku sisse imanud, siis lisa vahustatud munavalge samal ajal koguaeg putru segades.
  6. Kui puder on valmis lisa ürdivõi, sega puder ning seejärel suru juustuviilud pudru sisse ja tõsta pott kõrvale.
  7. Prae peekonitükid.
  8. Tõsta pann kõrvale ning aseta pott tagasi väikesele tulele (minimaalsele). Sega sulanud juust ning seejärel lisa enamik peekonitükke pudrule ja jäta natukeka kaunistamiseks (eriti hea on sisse segada pehmemad ja kaunistamiseks veidi krõmpsuvamad peekonitükid).
  9. Serveeri puder - tõsta kaussi, lisa riivitud juust, peale peekonitükid ning kõige peale tükeldatud sibul.
  10. Lase hea maitsta!

Loe lähemalt Pudrumeistri konkursist ja Kristiina tegemistest http://kristiinast.tumblr.com/!

Samal teemal

02.10.2016
Mida soovitavad hommikusöögiks teadlased, et kõhurasv kaoks justkui võluväel?

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee