Jaga:     
Uudised

PROOVI JÄRELE: Gerli Padari lemmikretsept - kartulipuder, kus kartulit üldse polegi! (23)

Et terve pere eest parimal moel hoolitseda, kokkab Gerli Padar hoolega. “Mulle on alati meeldinud ise süüa teha. Siis ma tean, mida mu toit sisaldab,” ütleb ta.

Kaks korda päevas vaaritab ta sooja toitu, mõnikord isegi rohkem. “Teen korraga palju valmis ja säilitan seda külmikus või sügavkülmas. See on meie kiire elutempo juures nii mulle kui ka perele lihtsam.”

Viimasel ajal on  Gerli avastanud enda jaoks lillkapsa, millest valmistab kõikvõimalikke sööke. Näiteks teeb ta lillkapsarisotot, lillkapsakotlette, lillkapsaputru, isegi lillkapsa-pitsapõhja, nii et kõik kiidavad, aga ei aimagi, mis see on.

Gerli üks lemmikumaid retsepte:
“Kartulipuder”

pool pead lillkapsast

100 g Philadelphia toorjuustu

50 g võid

50 g vahukoort

pool sibulat

üks küüslauk

maitseaineid soovi järgi

Auruta lillkapsas peaaegu pehmeks. Purusta veidi, et lillkapsas päris pudiks ei muutuks. Lisa või, toorjuust, vahukoor, sibul, küüslauk ja maitseained. Superlihtne kartulipudru asendamiseks!

Retsept ilmus esmakordselt Tervis Plussi eriväljaandes Kilo & Kalor 2016. aasta kevadel. 

18 kommentaari

K
krõmpsluu  /   10:44, 29. sept 2016
lollide arv on tõesti lõputu.lihavaba vorsti juba sööme,lisage siia veel peenisevaba sex ja kõik korras.
  /   10:48, 29. sept 2016
Miks artikli pealkiri on kartulipuder, kus kartulit ei olegi! Peaks olema pigem et hea kartulipudru asendaja on lillkapsatamp/puder...Artikli pealkiri on lugejat eksitav kui mitte öelda lolliks tegev!
M
maiasmoku  /   11:34, 29. sept 2016
lillekapsatamp - kaerahelbepuder, kus polegi kaerahelbeid...!
S
sööja  /   11:38, 29. sept 2016
Ei saa hästi loogikast aru - kokkab 2 korda päevas(mõnikord rohkem) ja paneb suure koguse külma ka veel. Millal see söök kõik ära süüakse kui kogu aeg uut peale tuleb? Ja kuidas on võimalik kiire elutempo juures nii palju kokata?
J
juuli  /   13:19, 29. sept 2016
Ei ole vaja seda kartulit nii väga karta. Kartul üksi ei tekita pekki. Kartulipuder kurkumi ja tilga piimaga on palju kalorivaesem, kui see vahukoore ja ei tea mille segu. Lillkapsas on ju ka hea roog aga kartul ei ole koll.
M
mikael  /   13:56, 29. sept 2016
See naine on ikka oi,oi,oi-sex mis sex.
S
sibul  /   13:58, 29. sept 2016
ei saa aru ? kas sibul ja küüslauk lisatakse toorelt
N
naine to sibul  /   17:23, 29. sept 2016
Selline mulje jääb küll. Kujutan ette kui jube see vahukoore ja võiga pooltoores lillkapsas koos toore sibula ja küüslauguga on. Üritatakse seda tõmblevat tädi pushida kui wonderwomanit, kuigi seda ta ju pole. Laulda ja tantsida küll oskab, aga ilmselt söögitegemises nii kibe käpp pole, ebaloogiline, et 2 kuni 3 korda päevas suures koguses süüa teeb ja säilitab külmikus. Huvitav, kui suur peab see külmik-sügavkülmik olema, et sinna mahub näiteks 10 päeva järjest vaaritatud toidud?!
V
Vastuseks  /   18:30, 30. sept 2016
Laulmisest asi väga,väga kaugel
K
kuti  /   14:24, 29. sept 2016
Mulk ütles kagu- eestlasele: Kartulid pasale löödud, teil ka pudru
K
Karel  /   14:44, 29. sept 2016
Mida iganes!! Millest nüüd UUDIS teha... Krt ma teen kodus makarone hakklihaga ja keegi sellest uudist ei teegi???
N
no  /   15:15, 29. sept 2016
no selles see asi ongi, et sa teed makarone hakklihaga, mitte ilma makaronideta hakklihata või umbes nii
  /   16:17, 29. sept 2016
Uudist pole, sest sa ei pane sibulat ja küüslauku juurde! Ja pärast kõik see kemüüse pista sügavkülma, aga mitte hakka sööma.
V
vanaema  /   15:03, 29. sept 2016
Uskumatu! Naine ISE teeb süüa! Ennekuulmatu!
P
Presidendiks!  /   15:16, 29. sept 2016
Nõuame presidendiks!
T
TÄIENDUSED  /   15:38, 29. sept 2016
Kas küüslauku tuleb panna terve 1 küüslaugupea või on siin juutu küüslauguküünest, kas lisada pressitult või hakitult, toorelt või hautatult.Sooviks retsepti täiendust. kes teab,andke palun teada
N
nälg !!!  /   15:51, 29. sept 2016
Vaat sellelt teisemlise eas pontšikult Gerlilt tahaks küll kuulda,kuidas tal õnnestub sale olla!
N
Nunii,  /   16:38, 29. sept 2016
See artikkel ei kohusta ju mitte kedagi kartulist loobuma. Lihtsalt on veel üks uue roa retsept juures, kes muidugi seda retsepti juba enne ei teadnud. Minu sugulane pööras taimetoitlaseks, mina ise olen omnivoor, mulle ei lähe korda, mida tema sööb, peaasi, et kõhu täis saab. Kõiki artikleid pole ju vaja võtta nii kohutavalt isiklikult.
S
S  /   18:52, 29. sept 2016
Kui Sa arvad, et inimesed aru ei saaq, mis on kartul või lillkapsas, siis oled Sa vaeseke küll rumal inimene. Kutsu elukaaslane appi. Kui Sa kiire tempo juures palju valmis vaaritad ja sügav külma lükkad ei ole see küll enam tervislik süües seda ei tea millal.
M
Meery  /   19:04, 29. sept 2016
Padari mammi!ära pugi võid,näed välja ka kui või.kartul põske ei punnita,aga sinu palged nii eest kui tagant on pundunud
T
Tuleb  /   13:53, 30. sept 2016
välja, et inimesed ei oska üldse viisakalt suhelda. Ainult pahatahtlikud sõnumid ja sõim.
T
Teego  /   18:30, 30. sept 2016
Jah,tõsi naine on martinist vanem viis aastat.tundub küllaga aastaid rohkem.(kartuli puudus)
T
Teego  /   18:30, 30. sept 2016
Jah,tõsi naine on martinist vanem viis aastat.tundub küllaga aastaid rohkem.(kartuli puudus)