
Toiduainete rauasisaldus (100 g kohta)
Maitsetaimed Rauasisaldus (mg)
Tüümian 123,6
Vürtsköömned 66,36
Majoraan 44
Koriander 42,46
Kurkum 41,42
Kaneel 38
Rosmariin 29,25
Cayenne’i pipar ja paprikapulber 14,25
Toores petersell 6,2
Mereannid
Merikarbid 27,95
Austrid 9,2
Aurutatud krevetid 3,09
Meretaimed 2,85
Seemned ja pähklid
Kuivatatud kõrvitsaseemned 14,97
Koorimata seesamiseemned 14,55
Kooritud seesamiseemned 7,8
Linaseemned 6,22
Sarapuupähklid 4,7
Teraviljad
Kinoa 9,25
Amarant 7,59
Tume rukkijahu 6,45
Kaer 4,72
Liha ja muna
Vasikamaks 6,28
Ulukiliha 4,47
Veiseliha 2,44
Kalkuniliha 2,19
Lambaliha 1,88
Kanaliha 1,26
Muna 1,44
Kaunviljad
Keedetud sojaoad 5,14
Keedetud läätsed 3,33
Jaanikaunapulber 2,94
Keedetud neeruoad 2,94
Keedetud kikerherned 2,89
Aed- ja puuviljad
Metsmaasikad 10
Konservoliivid 3,3
Keedetud spinat 2,71
Toored ploomid 2,48
Lehtpeet 2,26
Pruulimispärm 3,25
Poolmagus šokolaad 3,13
Allikas: Annely Sootsi tervisekool
Taimedes on mitteheemne raud, mille imendumise protsent ja verre jõudmise protsent on tühine, punases lihas on heemne raud, mille imendumise ja verre jõudmise protsent on väga kõrge.
Sellele, et paljude taimede kohta antud rauasisaldused on ka arvuliselt valed, ei hakka isegi aega kulutama.