Toitumine | Sinu treener

Treener soovitab: kiirelt valmiv ja sinepine veiselihasalat 

Toimetas Silja Paavle, 27. oktoober 2021 13:40

Soe veiselihasalat sinepikastmes

Foto: Erakogu

Salateid on üldiselt lihtne ja kiire valmistada, kuid mingil põhjusel peetakse salateid igavaks. Personaaltreener Siim Kelnerile meeldib salat, mis on kastmene ning ta annab ka kiirelt valmiva sinepise veiselihasalati retsepti.

„Koomiline on vaadata, kui inimesed panevad põhimõtteliselt paar tilka kastet oma salatile,“ naljatleb Siim. Kastmeid ei pea kindlasti kartma, neid saab kiirelt ja lihtsalt valmistada selliselt, et salat on maitsekas ja figuur on hea.

Soe veiselihasalat sinepikastmes

Vaja läheb: 8-10 sparglit, paar suurt peotäit rukolat, 1 punane paprika, 300 g väikseid värskeid koorega kartuleid, 400 g Rakvere veiseliharibasid pipraga, 4 vutimuna, 1-2 sl kappareid. Kastmeks: 3 sl oliiviõli, 1-2 purustatud küüslauguküünt, 2 sl õuna-või veiniäädikat, 1 tl vedelat mett, 1 tl sinepit, soola-pipart

Valmistamine: Sega väikses kaanega purgis kokku salatikastmeained, loksuta segamini. Keeda vutimune 2 minutit ja lase jahtuda. Keeda koorega kartulid pehmeks, poolita või lõika neljaks. Sega kokku kastmega ja jäta maitsestuma. Pruunista õlis tükeldatud spargleid paar minutit, lisa kartulitele. Pruunista pannil õlis veiseliharibad. Pese ja kuivata rukolalehed ja pane kaussi.

Lisa ka ribadeks lõigatud paprika ja liharibad. Sega kastmega läbi ja kaunista pooleks lõigatud vutimunade ja kapparitega.