Toitumine | Sinu treener

Personaaltreener soovitab: antioksüdantiderohke kale aitab saledat joont hoida 

Toimetas Silja Paavle, 11. mai 2021 19:58
Kale salat Jalapeno-Cheddari grillvorstiga.Foto: Erakogu
„Kapsaline sobib ideaalselt grilli kõrvale värske salati sisse,“ kiidab personaaltreener Siim Kelner ja soovitab tervislikust toitumisest lugu pidajail lisada oma toidulauale antioksüdantidest pungil kalet ehk lehtkapsast.

Paljud pelgavad lehtkapsast selle mõru maitse tõttu, kuid lehti oliiviõlikastmes masseerides muutuvad need mahedamaks. „Vili on menukas, kuna selles on väga palju kasulikke mineraalaineid. Ka on see üllatavalt proteiinirikas,“ täpsustab treener.

Kelner soovitab lehtkapsast kasutada just lihtsamate salatite valmistamisel grilli kõrvale. „Värske ning maitsev salat on parim viis, kuidas suvegrille nautida ja samal ajal saledat joont hoida,“ kinnitab ta.

Lehtkapsasalatiks läheb vaja 3-4 suuremat lehtkapsalehte, 1 küps avokaado, 1 granaatõuna seemneid. Kastmeks 3 sl head oliiviõli, 1 sidruni mahl, soola ja musta pipart. 

Valmistamine: Rebi lehtkapsalehed rootsude küljest väikesteks suupärasteks tükkideks. Koori ja tükelda avokaado ning puhasta granaatõun seemneteks. Mudi lehtkapsalehed oliiviõliga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa ka tükeldatud avokaado ning granaatõunaseemned. Pigista sidrunist mahl ja sega veel läbi.

Selline salat on väga maitsev näiteks Jalapeno-Cheddari grillvorsti kõrvale.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee