Toitumine | Sinu treener

Personaaltreener soovitab: retsept, mis viib mõtetes Vahemeremaadesse 

Toimetas Silja Paavle, 26. aprill 2021 18:13
Vahemere feta-hakklihapallidFoto: Erakogu
Unistad reisist Kreekasse? Aga palun - reis läbi toidu saab erinevaid riike ja maitseid avastada lihtsalt. Personaaltreener Siim Kelner soovitab katsetada Vahemerepärast hakklihapallide retsepti, mille salajaseks koostisosaks on feta.

Juustusõprade rõõmuks peetakse just fetat kõige tervislikumaks, sest selles on oluliselt vähem kaloreid, kui teistes juustudes. „See ei tähenda, et juustu peaks ülemäära vältima. Üldiselt võib ikka süüa kõike, kui seda teha mõõdukalt,“ kommenteerib treener. Selle roa puhul annab fetale omane tugev maitse lihakale roale veidi omapära ja on peamine vahemerelisuse lisaja.

Vahemere feta-hakklihapallide jaoks läheb vaja: Hakklihapallid: 400 g kodust hakkliha, 0,5 dl riivsaia, 1,5 dl vett või piima, 1 tl soola, 1 tl musta pipart, 50 g fetajuustu, 1 sl võid või õli praadimiseks. Tomatikaste: 1 suur hakitud sibul, 1–2 purustatud küüslauguküünt, 1 sl õli, 400 g purustatud tomateid, 1 dl vett, 0,5 tl soola ,1 tl suhkrut, 2 tl/sl kuivatatud või hakitud värsket punet. Serveerimiseks keedetud riisi või spagette

Valmistamine: Pane riivsai koos vedelikuga kaussi ja lase 10 minutit paisuda. Haki tomatikastme tarvis sibul ja küüslauk ning pruunista õlis. Lisa tomatikonserv ja vesi ning hauta 10 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, suhkru ja punega.

Sega hakkliha soola, pipra ja riivsaiaga ning lisa pisikesteks kuubikuteks lõigatud feta. Vormi saadud tainast kuus kuni kaheksa suuremat pallikest. Pruunista need igalt poolt võis ja tõsta kastmesse. Hauta madalal kuumusel kaane all 5–10 minutit. Serveeri meelepärase lisandiga!

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee