Toitumine | Sinu treener

PROOVI JÄRELE! Eestlaste üks lemmik frikadellisupp veel maitsvamalt ja tervislikumalt 

Toimetas Silja Paavle, 14. aprill 2021 16:01
Kanafrikadellide ja suvikõrvitsanuudlitega suppFoto: Britt Paju
Üht eestlaste suurt lemmikut- frikadellisuppi, on võimalik valmistada veelgi tervislikumalt ja seejuures ka veelgi maitsvamalt. Teele Tederil on varuks rohke värske ning kanalihaga retsept supi valmistamiseks.

„Selles supis on üheskoos suurepärased maitsed, märkimisväärne kogus köögivilju ning seedimisele kerge kanaliha, mille tulemusena võiks öelda, et on sündinud frikadellisupp 2.0,“kommenteerib Teele.

Kanafrikadellide ja suvikõrvitsanuudlitega supi tegemiseks läheb vaja: 300 g Fitness kanafilee hakkliha, 1 muna, 1 küüslauguküüs, 2 sl hakitud värsket peterselli, ¼ tl kuivatatud punet, 1 tl meresoola, ¼ tl musta pipart, 1 sl täistera kaerajahu. Supiks: 1,5 l kanapuljongit, 1 suvikõrvits, 1 sellerivars, 1 porru (ainult valge osa), 2-3 porgandit, 1 sl oliiviõli, soola, pipart, maitserohelist (tilli, petersell)

Valmistamine: Frikadellide valmistamiseks sega kokku hakkliha, hakitud küüslauguküüs, muna, jahu ja maitseained. Kuumuta potipõhjas õli ja kuumuta kergelt eelnevalt kooritud ja viilutatud porgandid, pestud ja viilutatud porru alumine heledam osa ja viilutatud sellerivars. Vala peale puljong ja keeda umbes 10 minutit. Lõika suvikõrvits kas julienne-lõikuri või spiraallõikuri abil „nuudliteks“ või kasuta selleks lihtsalt tavalist nuga ja lõika suvikõrvitsast pikad peenikesed ribad. Veereta teelusikatäie hakklihasegu kaupa märgade käte vahel valmis frikadellid ja tõsta need keskmisel kuumusel muliseva supi sisse.

Keeda u 3-4 minutit, kuni frikadellid pinnale tõusevad. Lisa suvikõrvitsanuudlid ja lase veel korraks keema tõusta. Maitsesta ja lisa ürdid ning serveeri.

Retsepti autor Britt Paju

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee