Toitumine | Sinu treener

Personaaltreeneri retseptisoovitus: suvine kanaburger 

Toimetas Silja Paavle, 5. august 2020, 10:12
Kanaburgerid ürtide, avokaado ja ananassigaFoto: Erakogu
Üks korralik burger on kohustuslik suvine tänavatoit. Personaaltreener ja Rauno Rikberg ütleb, et parim kanaburger on ikka ise tehtud ning valmib kodumaisest toorainest. Kanafilee hakkliha kasutamine teeb sellest ka natuke patuvabama roa.

Burger on jällegi üks sellistest toitudest, kus kokk saab ise igati kontrollida, kui figuurisõbralikult ta selle valmistab. „Mulle näiteks meeldib, kui kuklite vahel on ka paar riba peekonit. Kes aga eriti täpselt oma toitumist jälgib võib peekoni muidugi retseptist välja jätta,“ ütleb treener.

Kõikide toitude puhul tuleks tegelikult järgida mõõdukuse reeglit. „Kui iga päev peekonit ja burgerit süüa, siis loomulikult hakkab see päris kiiresti figuurile mõjuma. Kui lubad endale selliseid toite aga ühe või kaks korda kuus, siis ei ole põhjust iga ampsu pärast muretseda,“ lisab Rauno

Kanaburgerid ürtide, avokaado ja ananassiga (2 inimesele)

Vaja läheb: 300 g Fitness kanafilee hakkliha, 2 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit, 2 burgerikuklit, 1 küüslauguküüs, 3 sl hakitud peterselli, basiilikut ja murulauku, 2 viilu ananassi, 2 viilu juustu (nt Gouda), 1 tomat, 0,5 avokaadot, 2 sl sidrunimahla, salatilehti, soola, cayenne'i pipart.

Valmistamine: Maitsesta hakkliha 1 tl soola, näpuotsatäie cayenne’i pipra ja 2 sl hakitud ürtidega ning pressi või riivi hulka pool küüslauguküünt. Vormi märgade käte abil kaks kotletti, mis oleksid sama suured kui burgerikuklid. Kastme valmistamiseks surista saumikseri abil kokku avokaado viljaliha, järele jäänud pool küüslauguküünt ja ürdid, sidrunimahl ning 0,5 dl vett. Maitsesta kaste kergelt soolaga. Kooreta ananassiviiludelt eemalda keskmine tugevam südamik (kasuta selleks kas teravat nuga või õunasüdamiku eemaldajat). Kuumuta keskmise kuumustega grillil või pannil kanakotlette mõlemalt poolt u 2 minutit, küpsenud pooltele tõsta juustuviilud ja lase neil samal ajal sulada kui kotlet lõplikult valmib. Pruunista kiirelt ka peekon, grilli kergelt ananassiviilud mõlemalt poolt ning soojenda burgerikuklid. Määri kuklitele kaste, tõsta peale ananassiviilud, kotletid, tomativiilud, peekon ja salatilehed. Kata pealmiste, samuti kastmega määritud kuklipooltega ja kinnita toekad burgerid grilltikuga.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee