Toitumine | Sinu treener

Anni Rahula soovitab: 2 nuudlirooga, mida tervele perele valmistada 

Toimetas Silja Paavle, 5. mai 2020, 20:33
Aasiapärane köögivilja-munanuudlivokkFoto: Britt Paju
Üle ühe kuu on inimesed saanud ohtralt praktiseerida kodus kokkamist. Mingil hetkel saavad aga ideed otsa ja toiduvalmistamine kaotab põnevuse ning muutub tüütuks. Anni Rahula on otsustanud proovida aasiapärasemad maitsed ning katsetanud erinevate nuudliroogade valmistamist.

„Olen suur Aasia maitsete austaja ning mulle endalegi üllatuseks on roogade valmistamine lihtsam, kui oleks võinud arvata. Minu praegused kaks lemmikut on aasiapärane köögivilja-munanuudlivokk ning nuudlid kanafilee hakkliha ja Hiina kapsaga,“ räägib Anni. Nende toitude juures meeldib talle, et lisaks huvitavatele maitsetele on need ka tervislikud.

Aasiapärane köögivilja-munanuudlivokk

Vaja läheb: Kanafileed BBQ-marinaadis, 2 küüslauguküünt, 4 cm ingverijuurt,1 suurem porgand, 0,5-1 väike tšillipipar, 1 suur punane paprika, 0,5 porrut (soovitatavalt rohelisemat osa), 1 (227 g) väike ananassikonserv, 2 sl sojakastet ,2-3 tl tumedat suhkrut (nt Demerara), 2 tl maisitärklist, 200 g munanuudleid, lehtpeterselli õli

Aasiapärane köögivilja-munanuudlivokkFoto: Britt Paju

Valmistamine: Riivi kooritud küüslauguküüned ja ingver. Poolita, puhasta ja haki tšilli. Lõika porgand peenteks ribadeks. Viiluta porru õhukeselt ja lõika paprika ribadeks.

Kuumuta vokkpannil õli ning kuumuta selles hakitud ingver, tšilli ja küüslauk pidevalt läbi segades. Lisa porgand ja kuumuta segades veel mõni minut. Lisa ka porru ja paprika, kuumuta paar minutit. Nõruta ananassikonserv. Sega ananassimahl, sojakaste, suhkur ja maisitärklis omavahel ning kalla vedelik pannile. Kuumuta kiirelt segades. Viimaks lisa ananassitükid ja varem keedetud munanuudlid, kuumuta veel kord läbi. Vajadusel maitsesta. Puista üle hakitud lehtpeterselliga ja serveeri koos grillitud kanafileega.

Nuudlid kanafilee hakkliha ja Hiina kapsaga

Vaja läheb: 300 g Fitness kanafilee hakkliha, 1 sl õli, 3 küüslauguküünt, 3 rohelise sibula vart, 5 cm ingverit, 1 punane tšilli,100 g värskeid shiitake seeni, austerservikuid või šampinjone, 1 Hiina kapsas, 1 tl mett, 2 sl austrikastet, 4 sl sojakastet, 200 g munanuudleid, soola, pipart

Nuudlid kanafilee hakkliha ja Hiina kapsaga Foto: Britt Paju

Valmistamine: Haki rohelise sibula alumine heledam osa, seened, kooritud küüslauk ja ingver. Puhasta tšilli seemnetest ja haki samuti. Kuumuta hakitud köögivilju pannil õli sees paar minutit, lisa hakkliha ja prae mõne minuti jooksul, samal ajal pannilabidaga tükke ühtlasemalt lahti murdes. Lisa kastmesegu ja hakitud Hiina kapsas ning kuumuta segades veel u 5- 7 minuti jagu, kuni kapsas on pisut pehmenenud ja hakkliha küpsenud, kuid mitte liialt kuiv. Vajadusel lisa küpsemise ajal veidi vett, et kastet jaguks ka nuudlite maitsestamiseks. Maitsesta ja serveeri pakendi juhiste järgi valmistatud nuudlitega. Peale puista hakitud järele jäänud sibulapealseid, tšilliviile ja soovi korral idusid.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtuleht.ee