Jaga:     
Uudised

Tantsud BLENDERIGA

Lonks vitamiinirohket värskust sügise soojendavate toitude vahel on lihtsalt asendamatu. Smuutid, joogid ja kokteilid – keefiri ja puuviljadega, kamaga või hoopis juustuga. Maitse on iga kord uudne, kosutus tervislik ja toitev.

Smuuti on tervisejook, kuhu võid segada vitamiiniande, eeskätt puu- ja köögivilju ning marju, aga ka maitserohelist või vajalike rasvhapetega varustavaid pähkleid ja seemneid – kõike seda, mida su blender kannatab. Sama töö teevad suurepäraselt ära ka nii saumikser kui köögikombain. Rohkelt fantaasiat ja mõnusaid maitseid!

Kaerahelbe-banaanismuuti

  • 2 portsjonit 7
  • 1 portsjon 3,5
  • 60 g kiirkaerahelbeid
  • 2 tl pruuni suhkrut
  • 1 suur küps banaan        
  • 400 ml keefirit               
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl mett                       
  • näpuotsatäis kaneeli

1. Rösti kaerahelbed kuumal pannil kiiresti, lisa pruun suhkur ja rösti veel umbes 30 sekundit.

2. Pane 1 sl röstitud kaerahelbeid kõrvale.

3. Ülejäänud kaerahelbed, tükeldatud banaan, keefir, vanillsuhkur ja mesi pane blenderisse ja sega ühtlaseks.

4. Jaga smuuti kahte jahutatud klaasi. Puista peale röstitud kaerahelbed ja kaneel, soovi korral lisa jäätükid, serveeri.

Nektariini-vaarikasmuuti

  • 2 portsjonit 7
  • 1 portsjon 3,5
  • 200 ml keefirit  
  • 4 küpset nektariini  
  • 1 suur banaan  
  • 100 g külmutatud vaarikaid
  • poole apelsini mahl

1.    Eemalda nektariinidel kivid ning tükelda-blenderda koos vaarikatega ühtlaseks.

2.    Lisa keefir ja apelsinimahl, sega läbi.

3.  Tükelda banaan ja lisa smuuti hulka.

4.  Kalla smuuti kahte klaasi ja söö lusikaga.

* gluteenivaba

Keefiri-porgandikokteil

  • 4 portsjonit 8
  • 1 portsjon 2
  • 1 liiter keefirit       
  • 1 purk (190 g) Salvesti Põnni porgandimehu
  • 2 kiivit                 

1. Sega keefir ja porgandimehu mikseriga läbi.

2. Lisa tükeldatud kiivi ja serveeri kohe.

* gluteenivaba

Pohla-mango-kamajook

  • 2 portsjonit 6
  • 1 portsjon 3
  • 1 klaas pohli
  • 1/2 mangot  
  • 2 klaasi keefirit
  • 1 sl suhkrut
  • 2 sl kamajahu  
  • 1 sl nisukliisid

Pane kõik ained blenderisse ja mikserda ühtlaseks. Serveeri kohe.

Kamakokteil sinihallitusjuustu ja pirniga

  • 2 portsjonit 7
  • 1 portsjon 3,5
  • 2 klaasi Helluse keefirit  
  • 40 g sinihallitusjuustu Royal Blue
  • 1 pirn  
  • 1 sl kama
  • soovi korral terake soola
  • 1 peotäis punaseid viinamarju    

1. Blenderda tükeldatud pirn, sinihallitusjuust ja keefir ühtlaseks.

2. Kalla klaasidesse, sega juurde kama ja lase paar minutit paisuda.

3. Serveerimisel lisa tükeldatud viinamarjad.

Figuurisõprade programmis on toidud ja joogid arvestatud ühikuteks vastavalt nende energiasisaldusele. Olenevalt soost, kasvust, kehakaalust, vanusest ja pikkusest saab iga saleneja lubada endale teatud arvu ühikuid päevas. Vaata lisa www.figuurisobrad.ee.

Retseptid ilmusid Tervis Plussi 2013. aasta oktoobrikuu ajakirjas.

0 kommentaari