Jaga:     
Uudised

Valmista kevadine maitsev püreesupp!

Taldrikutäis tervislikest kaunviljadest ja teistest köögiviljadest pakatavat püreesuppi on suure toiteväärtusega, ent samas kerge eine, millega tood oma toidulauale kenasti vaheldust.

Karrine supp vürtsikate kikerhernestega

Neljale kuni kuuele

India maitsetest inspiratsiooni saanud supp on tänu kikerhernestele korralikult toitev. Kõigi lillkapsasõprade lemmik!

  • 750 ml köögiviljapuljongit
  • 500 g lillkapsast
  • 1 purk (400 g) kikerherneid
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl riivitud ingverit
  • 1 sl karripulbrit
  • 1 sl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 sl garam masalat (soovi korral)
  • 200 ml kookospiima
  • u 1 sl laimimahla
  • soola
  • peterselli

Vürtsikad kikerherned:

  • pool purki (400 g konservist) kikerherneid
  • 1 sl oliiviõli
  • u 0,5 tl soola
  • u 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • u 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

Kuumuta puljong keema, lisa tükeldatud lillkapsas. Keeda 15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Lisa nõrutatud ja sõelal külma vee all loputatud kikerherned, hakitud küüslauk, ingver, kõik maitseained ja kookospiim. Keeda veel mõni minut. Püreesta supp. Vala potti tagasi, maitse ja lisa vajadusel soola. Pigista laimist supi sisse veidi mahla, sega läbi.

Sel ajal kui supp keeb, valmista vürtsikad kikerherned. Selleks nõruta pool purki kikerherneid, loputa sõelal külma vee all ja kuivata õrnalt köögipaberi vahel. Kuumuta pannil õli ja lisa kikerherned koos maitseainetega. Prae aeg-ajalt segades 5 minutit.

Serveeri vürtsikate kikerherneste ja hakitud peterselliga.

www.siitnurgastjasealtnurgast.ee

Artikkel ilmus Tervis Plussi 2016. aasta aprillikuu numbris.

0 kommentaari